tirsdag, august 02, 2011

Orkanen Muifa

Orkanen Muifa er på vei til denne lille øya her.. Det blåser veldig her, og de små bygningene er blitt sikret.. Kvinner som er gravid i uke 37 eller mer, blir flyttet over til fastlandet for sikkerhets skyld.. Siste oppdatering om orkanen er at den antagelig vil treffe øya kl. 21 på torsdag.. Vi skal reise kl 12.55 på torsdag, så vi håper at vi slipper at flyet blir kansellert.. I værste fall så får vi tilbringe et par dager ekstra her.. Det var en god del jetfly som fløy over øya flere ganger i dag.. Det er meldt regn i morgen, så det blir spennende å se hva dagen bringer i morgen.. Vi kan regne med sterkere vindstyrke i morgen enn i dag.. Det blir kanskje lynstorm i natt, men så langt er vi ikke bekymret for det ser ut til at folk kan sine saker her.. Så det vil gå bra :)
En orkans styrke måles fra 1 til 5.. Styrken til Muifa er målt opp til 4.. Da kan vindstyrken komme opp i 240 km/t, men mest sannsynlig vil vinden komme opp i "bare" 200 km/t.. Orkanen forflytter seg med cirka 10 km i timen på vei til Okinawa..

I dag har vi bare slappa av på stranda, og det har vært deilig med den vinden.. Sola skinte som bare det, og da var det deilig at det blåste en god del.. Det har vært litt action på stranda i dag.. En liten jente ble truffet av noe i vannet, og ble sendt til hotellet.. Et par minutter hendte det samme med en eldre kvinne.. Og igjen hendte det noe med en gutt litt senere.. De alle fikk vondt av det.. Så alle ble sendt opp fra vannet.. Badevaktene gikk gjennom viken med et fiskenett, og fanget noe som lignet på en krysning av en manet og blekksprut..

I kveld skal vi spise middagen på hotellet, så skal vi nok kose oss med et par drinker før vi vender tilbake til hotellrommet.. Klokka er halv åtte her, og det er allerede bekmørkt ute.. Vanligvis er det lysere på det tidspunktet, og himmelen er dekket av gråe skyer.. Jeg tror nok det skal bli litt artig å se lynstorm hvis det blir noe.. Det kan være litt fascinerende å se på..

1 kommentar:

Maiken Andrea sa...

Gøy å følge med på hva som skjer der borte!! Kan tenke meg at d blir spennede å oppleve orkanen! Men for all del.. ikke blås bort! ;)