mandag, august 01, 2011

De gærne har det godt

I dag var det en japaner som bada med fullt antrekk.. Det fulle antrekket bestod av tynn genser under, t-skjorte over, lang shorts, håndkle over hodet, solhatt og hansker..

Vi stod opp litt tidlig i dag på grunn av den lille dykkingen.. Det var milevis med kø utenfor frokost-buffeten.. De har et merkelig og gammeldags system her på hotellet å få folk inn og ut.. Så det ble en kort frokost før vi ble henta.. Vi kjørte bare 100 meter eller noe til brygga.. Vi reiste ut med båt.. Et annet par var med, og de hadde aldri prøvd dykking før.. Så det ble litt prating først..

Jeg hoppa uti vannet, og fikk litt panikk for å ikke kunne puste under vannet.. Men det gikk fort over, og vi gikk ned helt til bunnen.. Det er ikke dype farvann her, så det var bare 5 meter ned til sanden.. Vi fikk se bittesmå-nemoer svømme rundt korallene.. Det var artig å prøve dykking, men skulle gjerne hatt litt mer frihet.. Så lappen for dykking neste?
Vi dro til stranda ved hotellet etter turen, og prøvde oss på den derre mable-greia..  Det var ikke en wow-faktor, men var artig å ta den.. Ellers så har vi stort sett ligget på stranda, solt oss, døset av, badet og lest i bøkene våres..
Det merkes godt at vi ikke lenger er i Japan med sine 126 millioner innbyggere.. Her i Okinawa er det bare 1.3 millioner.. Folka virker anderledes her, og ikke så opptatt av fancy ting eller mote.. I Japan var det full rulle hele tiden.. Vi bemerket oss at japanerne også sov overalt.. Alt fra på t-banen til cafè.. De sov stort sett med hodet foroverbøyd, og vi var fascinert over at de klarte å sove på den måten.. Vi har prøvd å sove sånn, men får jo bare vondt etter et par minutter.. Det har vært et diskusjonstema et par ganger, og nå har vi funnet ut hvordan de klarer det elegant.. Årsaken er deres sterke nakkemuskler sånn som de nikker og bøyer seg hele tiden til alt mulig rart!! Woah, vi er så smarte!!

Vi har fått sånne nattskjorter til å ha på oss når vi er på hotellrommet.. Vi ser ut som mentale pasienter med disse lange skjortene.. Sies det ikke at de gærne har det godt?? :D

1 kommentar:

Glenn Mathilassi sa...

Dere har det fint ser jeg :)