søndag, juli 31, 2011

På japansk vis

I dag har vi sløvet de lux på stranda.. Jeg leste ferdig boka "En dag" av David Nicholls.. Jeg begynte med den boka i Kyoto, da jeg glemte den første boka i Tokyo.. Sola er ganske sterk her, at man trenger en hel flaske med solkrem per dag.. Men utrolig nok selger de kun solkrem med faktor 0 (ser ikke helt nytten med den), solfaktor 4 og en på 50.. Det sier i seg selv at jeg ble en anelse solbrent med den solkremen med solfaktor 4..

Japanerne svømmer med klær på.. Noen av de svømmer til og med vanlige klær på som for eksempel en shorts, topp, skjorte, skjerf og solhatt.. Så vi får noen blikk siden vi bruker bikini.. Tatoveringene er også et syn for de.. Det var knapt folk der med tatoveringer.. I Norge ville sikkert over halvparten av folka på stranda ha tatoveringer.. En jentegruppe på 4-5 stk kom bort til meg og ble nysgjerrig på 10mm-ene.. De ble fascinert av de.. Det var da litt artig..

Det var en annen mann der som hadde tatovering fra hals til anklene.. Han gikk rundt i vannet.. Da han nærmet seg stranda, så kom rumpa hans til syne.. Han brukte en tangalignede truse.. Det var nærmest bare en tråd over rumpa hans, og en bitteliten lapp som forsåvidt dekka hans utstyr.. Han satte seg ned på huk, før han gikk oppover og løfta det ene beinet opp.. Creepy når man er på en strand for unger..

Vi dro innom sentrum for å finne oss noe å spise.. Vi fikk anbefaling fra hotellet om å dra til et visst sted.. Det var skikkelig japansk stemning der, og alt stod på japansk.. Men vi klarte å bestille oss noe fancy fiske- og kylling greier.. Alt smakte kjempegodt..
De lager all maten foran gjestene.. Tempoet var ganske høyt.. De skulle diske opp noe spennende til dessert.. Den spennende desserten bestod av sjokoladekake med blå iskrem.. Den smakte spesielt, men godt likevel.. Vi aner ikke hva slags smak den hadde..
Vi har diskutert oss i mellom, og kom til en konklusjon at det var bedre å ikke vite.. Siden det stod på en liten lapp at de serverte grønn kaviar-iskrem..
Forresten så har jeg begynt med "Shantaram", bare for å ha noe å lese på stranda eller når vi er ute å reise.. Foreløpig virket første kapittelet litt tørr, men tror det skal bli bedre etterhvert..

Ingen kommentarer: