fredag, juli 22, 2011

Koi, manga & geisha

I dag har det vært en langlang dag.. Vi har gått og gått fra kl. 09 til kl. 21.. Vi begynte morgenen med å dra til Kyoto togstasjon, og dro til Uji for å se et tempel - Byodo-In.. Stedet ble satt  på UNESCOs Verdensarvliste i 1994.. Bildet er tatt fra google..
Så dro vi videre til Nijo for å se et slott.. Stedet var gigantisk, og hadde to palasser ved siden av.. Det var et digert vollgrav utenfor, og et lite innenfor.. Vi titta innom det ene palasset - Ninomaru.. Der måtte vi ta av skoene før vi fikk gå inn.. Japanerne er flinke til å lage ruter for turister her og der.. I vollgraven var det koi-fisker, og de var virkelig vakre.. Men jeg er ikke akkurat helt nøytral.. De fleste var brune, men den ene hadde gull-farge.. De er også mye finere i virkeligheten enn på bilder..
Neste på programmet var Manga-museet.. Vi dro dit for moro skyld, og det var omtrent 10034542352 pocket der.. Manga betyr tegneserie på japansk.. Det var flest pocket på japansk, men også blader fra andre land som utgir manga-tegneserier.. Vi har også nå lært oss om det står stengetid kl. 18, så betyr det egentlig kl. 17 eller kl. 17.30.. Dermed må man inn før den tiden, selv om de holder åpent til kl. 18.00..
Videre dro vi så klart til Starbucks for en liten pause før vi lekte skikkelige turister for å finne frem til Shijo.. Vi vandret litt rundt der før vi fant en slags gammeldags gate med koselige restauranter.. Et glimt fikk vi av en ekte geisha.. Hun var helt nydelig med røde leppene og kimonoen.. Det var flere turister der som skreik sånn for å ta bilder, og hun virket ukomfortabelt.. Det blir bare mindre og mindre av ekte geishaer, eller maiko som de også kalles.. Nettopp pga turister som plager de intens..
Vi gikk også innom Shinbashi Doji, som visstnok er den vakreste gata i Kyoto, om ikke i hele Asia..

Dagens pille-seg-i-øret: i dag var det en eldre kar som tok av seg gebisset før han pillet seg i øret.. Deretter drakk han et glass vann og spiste pommes frites fra Subway.. Det var uten gebisset, hvis dere lurte på det :)

2 kommentarer:

Glenn Mathilassi sa...

Skjønner meg ikke på de som piller sånn :D Du får skrive om flere, så jeg får mer å le av :D
Ellers ser det ut som at dere har det helt topp i Japan :) Kos dere masse :) Klem

Piamiin sa...

ha ha sykt -
I talia peller de seg i nesa!!!