søndag, juli 24, 2011

Hiroshima & Kobe

"Let all the souls here rest in peace, for we shall not repeat the evil"
Denne teksten står på et monument utenfor Hiroshima Peace Museum.. Det ble for rart å skrive et innlegg om dagen i går på grunn av alt som har hendt i Norge.. Vi var på Universial Studios, og det kjentes litt rart.. Så vi droppet å skrive om det..

I dag tok vi turen til Hiroshima, og byen var vakrere enn vi forestilte oss på forhånd.. Vi tok toget, og deretter trikken til A-Bomb-Dome.. En bygning som delvis overlevde atombomen den 6. august i 1945.. Parken der var utrolig vakker, og man kunne knapt se ødeleggelsene som var.. Vi stakk innom museumet med advarselen om at historiene kan gi et sterkt inntrykk.. Vi fikk frysninger flere ganger.. Vi fikk se bilder av hvordan byen var før, og etter.. Så å si alt var utslettet.. Vi fikk også se bilder av folk som ble brannskadet den dagen.. 140 000 døde totalt, og flere døde senere av senskadene på grunn av radioaktiviteten.. Vi er glade for at vi tok turen dit selv om det var trist, men det var også godt å se hvor bra de har bygget seg opp igjen..

Vi dro til Kobe for å spise biff der.. Kuene blir foret med øl og får massasje, derav navnet Kobe-biffen.. Biffen var absolutt ikke billig, men den var skikkelig god.. Vi fikk en egen kokk som tilberedte maten rett foran oss.. Han disket opp flere retter, og det var verdt pengene!!

2 kommentarer:

Caisanne Lund sa...

ser ut som en fin opplevelse dere hadde der! Tok dere bilder av kokken og kobe biffen? hadde vært moro å se dem! :D

Claudia sa...

Ja, har så klart bilder av det.. Du skal få se de etterhvert.. Håper du (dere) har det bra i Danmark :D